Max blikt vooruit op 2019: ëëëOptimistisch maar ook realistischëëë

12 februari 2019, 14:43

Voorafgaand aan het Formule 1-seizoen 2019, heeft Max Verstappen een uitgebreid interview met Aston Martin Red Bull Racing. Wat heb je na afloop van de laatste race gedaan? “Tussen de seizoenen in wilde ik eigenlijk veel thuis zijn. Ik heb dus veel tijd doorgebracht in Monaco, met vrienden en familie. Ook heb ik een paar dagen niets gedaan, lekker thuis zijn. Ik heb gegeten wat ik wilde en dat was in januari ook zichtbaar op de weegschaal. Dat heb ik weer eraf moeten trainen. Ik heb er een maand van genoten, maar wist dat ik daarna weer hard moest werken. Vooral januari en februari stonden in het teken van voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Dat zijn qua eten gezien niet de fijnste maanden, maar dat zij zo.” Hoe heb je getraind voor komend seizoen? “Je wilt elk jaar beter worden, maar het is niet nodig om veel nieuwe dingen te doen. Je probeert weer wat preciezer te zijn, beter, langer, zwaarder in de work-outs. Maar de oefeningen zelf zijn vergelijkbaar met vorig jaar. Veel rennen, fietsen en veel work-outs met behulp van je eigen lichaam met bijvoorbeeld elastiek. Als coureur mag je niet te gespierd zijn, want dan word je te zwaar.” Waar kijk je naar uit in 2019? “Om het seizoen weer te beginnen en te ervaren hoe het hele team opereert samen met Honda, om te zien hoe de Honda-power unit presteert met ons nieuwe chassis. Daar kijk ik naar uit.” Heb je er zin in? “Ja, ik heb er heel veel zin in om weer te beginnen. Het is een flinke poos geweest sinds de laatste race. De eerste twee weken van rust waren prima, maar daarna wil je eigenlijk alweer beginnen.” Wat zijn je doelstellingen voor 2019? “Ik wil het beste uit mezelf halen. Verder is het afwachten hoe de motor en auto zullen presteren. Tot aan de eerste race in Australië kun je geen doelstellingen vormen, omdat het afwachten is. In Formule 1 hangt veel af van het totaalpakket. Ik zal mijn uiterste best doen om alles uit mezelf te halen, maar je bent wel afhankelijk van je materiaal.”



Recent nieuws Eten

Meer laden...
11272192